TAM BUĞDAY UNU FAYDALARI



Adı üzerinde un, tam buğday unu. Yani, buğdayın değirmende doğrudan öğütülmesidir. Tam buğday unu kara un, esmer un, köy unu diye de anılır. Buğday tanesi üç bölümden oluşur; kepek, tohum ve nişastalı bölüm. Değirmende öğütülen buğdaydan elde edilen un içeriği, bu üç bölümü taşıyorsa buna tam buğday unu diyoruz.


Tamamen doğal un.Eğer buğdayın kepek ve tohum kısmı çıkarılarak sadece nişastalı bölümü öğütülüp un haline getirilmişse, buna da beyaz un diyoruz. Diğer adı ise, rafine un. Bu unların içerisine bazı nedenlerden dolayı beyazlatıcı kimyasal maddeler katılır. Şehir fırınlarda daha çok beyaz un kullanılır. Tam buğday unu her türlü hamur işlerinde kullanılabilir, özel undur. Piyasada 1Kg, 2 Kg. kraft torbalarda ve 25 Kg., 50 Kg. Polipropilen ambalajlarda satışa sunulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder